Vee karşınızdaa:
her zorluğa Ece’yle birlikte göğüs geren, himayesinde birçok yazar, şair, sanatçı barındıran Edebiyat NOTUGÜZEEEEL (alkış)
Öhööm, öhö, hö:
Şimdi, öncelikle yinelemek istediğim bir mevzu var o da “defterlerimi neden PDF halinde paylaştığım” Biliyorsunuz ya da bilmiyorsunuz, ben mezuna kalıp evde hazırlanarak kazandım üniversiteyi. Bu süreçte kendimi iyi hissetmemi ve diğer öğrencilerle karşılıklı yardımlaşabilmemi sağladı bana instagram’daki çalışma bloğum.
İnsan, zorlu bir süreçten geçerken etrafında bu süreci yaşayıp artılarının eksilerinin neler olduğunu, nasıl aşabileceğine dair bi dayanak bulamadığında, aynı şeyleri başkaları da yaşamasın diye elinden geldiğince yardım etmeye çalışır birilerine o süreç hakkında. (vuuh ne o uzun bi cümleydi) Benimki de o hesap işte. Elimden geldiğince deneyimlediğim tüm tecrübeleri, tavsiyeleri aktarmaya çalışıyorum ki bir gün benim gibi hiçbir dayanağı olmayan biri tesadüfen ulaşır da “iyi ki rastlamışım sana ” diyebilir, bu sayede onun sürecine minik de olsa katkım olmuş olur.
Defter konusuna gelecek olursak:
Notlarımı direkt alın ve ezberleyin diye atmıyorum. Öyle yaparsanız amacına ulaşmaz, üzülürüm.
Bu notları, size yol göstersin diye paylaşıyorum. Nasıl bir düzende tuttuğumu görür, eğer sizin de anlayabileceğiniz şekildeyse, defterinizi bu düzende tutarsınız da belki bu konuda işinize yarar ya da kaynaklarda olmayan bi not gözünüze çarpar, onu not edersiniz kendi defterinize.
Notlarımı olduğu gibi kendi defterinize geçirmenizi istemiyorum çünkü bu yalnızca sizin kafanızın karışmasına ve bilgilerinizin tepetaklak olmasına sebep olur.
“Neden ki?” dediğinizi duyar gibiyim. Hemen anlatıyorum;
Bu defterin %95’i OSH Radyo’da işlenilen derslerde alınan notlardan oluşuyor. “OSH Radyo ne demek ?” diyenleri “Üniversite Sınavına Evde Hazırlanmak” yazımı okumaya davet ediyorum. Karşıma çıkan en büyük iyi ki’mdi diyebilirim. Dersler çok eğlenceli ve dolu dolu geçtiği için notlarım arasında zaman zaman ok çıkarılmış bir şekilde “yaa rüstem, evet evet okuldayım baba, titrek neciiiip” tarzı, ne olduğunu anlayamayacağınız ama benim her okuduğumda o radyo dersi hatırlayıp yüzümde tebessüm oluşmasına sebep olan küçük kelime grupları görebilirsiniz. O küçük notlar bana, dersi hatırlattığı için bilgilerin çoğunu rahatlıkla hatırlayabiliyordum. Benim kendimce yarattığım bir taktikti bu. Eğer sınava hazırlanan sözel ya da eşit ağırlık öğrencileriyseniz OSH Radyo’yu kesinlikle dinlemelisiniz. Dediğim gibi detaylarını, bahsettiğim yazıdan okuyabilirsiniz.
%5’lik kısmını da test çözerken öğrendiğim bilgiler oluşturuyor, bir de çalıştığım falanca kaynakta gördüğüm bilgiler. Radyo derste notunu aldığım konunun üstüne altına iliştiriyordum hemen. Bu yüzden ‘bu küçük küçük yazılar da neyin nesi’ derseniz, onlar da o’yun o’su işte.
Şöylece bırakıyorum defterimi:
Radyo ders harici ek olarak çalıştığım ve tekrar ettiğim kaynaklar da şunlar:
-Limit Yayınları Edebiyat El Kitabı
-Limit Yayınları Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı El Kitabı
-Özet Yayınları LYS Edebiyat Özet Anlatım Cep Boy
-Delta Kültür Yayınevi Lys Edebiyat Soru Tahminleri
-Delta Kültür Yayınevi Roman Özetleri Kartları
Hangi kaynakları çözdüğümü, hangilerinden memnun olup olmadığımı öğrenmek ya da sınav hakkında tecrübelerini, tavsiyelerini okumak istiyorum derseniz de bahsettiğim yazıma mutlaka bir göz atın. Hatta direkt linkini bırakayım sizin için 🤗👇🏻
ÜNİVERSİTE SINAVINA EVDE HAZIRLANMAK 👩🏫
Vee konuşmak isterseniz ya da aklınıza takılan bi konuda soru sormak isterseniz her zaman mesaj atabilirsiniz instagram hesabıma 🙏🏻 Uygun olduğum zamanlarda mutlaka kontrol ediyorum mesaj kutumu. O zaman ne diyoruz, hoş kalın💜
Dipnot: Reşat Nuri Güntekin (sayfa 18-20), Emine Işınsu(sayfa 19-21) ve Sadri Ertem (sayfa 24-25) ile başlayan sayfaları iki defa basmışım, bu nedenle 20, 21 ve 25. sayfaları es geçebilirsiniz.